Iulian Filip – expresia înălţării în timp


Mult stimate Domnule Scriitor Iulian Filip!

   La această vârstă a cărţii bune pe care aţi atins-o (cartea bună e mereu la vârsta la care este solicitată!), nimeni nu s-ar încumeta  să întrebe care ar fi ea, pentru că este vorba de o continuă, mereu revigoratoare curgere de cuvânt, care sunteţi azi, mâine şi poimâine, în albia încăpătoare a Limbii Române.

   Strălucire de mărgăritare, cărţile Dumnevoastră l-au născut pe „Neîmpăcatul meşter”, care a urcat pe „Cerul fântânilor” pentru a susţine „Dialoguri primordiale” spre a fi auzite în „Casa fiecăruia” trezindu-i din suflete, indiferent de vârstă, pe „Cenuşar-Voinicul şi Cenuşăreasa-Mireasa”, aceştia având grijă să nu întârzie la cea mai captivantă activitate cu: „Primiţi „Căluţul”? Şi un cuminte-neastâmpărat „Hulub de poştă” va prelua mesajul fierbinte, căutând febrilul răspuns al compatrioţilor la întrebarea sa a nedumerire: „Unde eşti?”, având de împărţit celor dotaţi „Colacul-marele, frate bun cu soarele”, ulterior invitându-i la o  „Cafea neagră” pentru a-şi sesiza paşii copilăriei prin „Copăcel, copăcel”. Şi pe „Fir de nisip” invitându-i la „Dansul timizilor” pe toţi acei cei ce nu au însuşit lecţia „Cobaiul nu triumfă”, acelaşi dintâi „Neîmpăcatul meşter” va rămâne,  „Din neamul lui Păcală”, – „Mergătorul” spre o „Aventura neolatină”, care va traversa  „Cetatea lui Bujor”, adresându-şi mereu  întrebarea „Vrei să creşti mare? Şi va aduna „Seminţele mărului oprit”, şi  le va semăna într-o „Ruga iezilor celor trei”, alegându-se, în cele din urmă, cu… „Balanța Vărsătorului, vederea Mergătorului” pentru care continuitatea rămâne destin.

   Vă dorim multă sănătate şi o parcurgere a cercului cuvântului, însoţind-o cu proaspete viziuni înălţătoare pentru… „Lumea bună”!

                                                        BIBLIOTECA LIVIU REBREANU

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s