Creația lui Alexandru Plăcintă – sub bagheta fermecată a lui APOLLO


27606185_1700731183321619_489011109_o     Sfârșitul lunii ianuarie ne-a prins într-un anturaj de poveste, alături de autorul pentru copii Alexandru Plăcintă. Scriitorul a ținut să ne facă o vizită deosebită (așa cum o face de fiecare dată) și a venit cu un oaspete pe care l-am îndrăgit foarte mult de la primul cântec – interpreta Rodica Druță-Hămuraru. Alături de noi în această aventură literară au fost și elevii claselor I-a şi a II-a de la Liceul Teoretic „George Călinescu”, ghidați de învățătoarele Elena Spînu şi Silvia Şpac.

    În cadrul întâlnirii, scriitorul a depănat amintiri, a țesut firul basmelor și poveștilor pe care le-a dedicat exclusiv copiilor. Iar copiii s-au lăsat duși pe făgașul acelor clipe magice – în liniștea care s-a lăsat peste biblioteca noastră se auzea doar glasul celui care urzea firul aventurilor într-o amplă poveste, în care fiecare dintre cei prezenți se simțea personaj principal, eroul acelor călătorii ficționale. Doamna Rodica Druță-Hămuraru a condimentat aventurile cu un strop de muzică, ceea ce a înviorat atmosfera și a făcut-o dinamică, receptivă și plină de energie pozitivă.

     S-a cântat, s-a povestit, s-a recitat și s-au bucurat cu toții de o ambianță plăcută – pe aceste note de magie literară s-a încheiat luna ianuarie a acestui an la biblioteca „Liviu Rebreanu”. Pe scriitorul Alexandru Plăcintă și pe interpreta Rodica Druță-Hămuraru îi mai așteptăm în vizită, iar copiii sunt oricând primiți cu mare drag la bibliotecă!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s