Sigur@nța pe internet începe cu TINE


Sigur@nța online.

Siguranța online este un reper important pentru explorarea internetului. Distribuirea de date personale, informații despre familie, școala pe care o frecventați, fotografii în care cineva apare în ipostaze neplăcute – toate sunt exemple prin care ne putem pune în pericol siguranța atunci când navigăm pe internet. Pentru a atrage atenția publică, rețeaua European Safer Internet Network (INSAFE) a instituit Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, care face parte din programul Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Echipa bibliotecii „Liviu Rebreanu” pledează pentru utilizarea internetului în regim sigur și conștient, respectând o serie de reguli prin care pot fi evitate pericolele la care ne supunem atunci când vrem să beneficiem de oportunitățile din mediul virtual.

27657856_753263751546336_3329842998283289228_n

 Cu acest scop, pe 6 februarie a fost organizată lecția publică „Creați, conectați și împărtășiți respectul: un internet mai bun începe cu tine”, la care au participat elevi și utilizatori ai bibliotecii. Cum fiecare dintre ei au conturi pe rețelele de socializare, doamna Angela Zelinschi i-a ghidat pe fiecare cum să utilizeze rațional și sigur dispozitivele cu acces la internet – computer, tabletă, laptop, dar mai ales telefon mobil.

   Totodată, în cadrul acestui eveniment, a fost reliefată necesitatea de a apela la Unitatea de gardă a Inspectoratului Național de Investigații (la numerele de telefon: 022 577 153, 078 090 902) sau la Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice (adresa de e-mail: ccci@mai.gov.md).

    De asemenea, vă invităm să vizionați acest material video, pentru a înțelege mai bine necesitatea de a vă păstra identitatea în siguranță pe rețelele virtuale.

   Vă așteptăm să împărtășiți cu noi impresiile voastre despre navigarea sigură online pe pagina noastră de facebook!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s