Farmecul jocului în comunicarea cu copiii


Farmecul jocului în comunicarea cu copiiiCiub, Natalia. Hai să ne jucăm! / Natalia Ciub. – Chișinău: Arc, 2012. 112 p.

Copiii au un limbaj aparte și acesta e un lucru bine cunoscut. Unii spun că acesta e limbajul mimicii și al gesturilor, alții că ei înțeleg tonalitatea vocii. Noi tindem să credem că limbajul universal al copiilor este jocul, pentru că în acest limbaj ei interacționează cu tot ceea ce îi înconjoară și explorează lumea.

Cartea Nataliei Ciub este un ghid de joacă și comunicare dintre părinți și copii, care cuprinde povestioare, imagini, activități ludice, educative, de dezvoltare a limbajului și de cunoaștere a lumii. Prin ele, adulții se pot conecta mult mai ușor cu cei mici, propunându-le jocuri ghidate și explicații valide, prin stimularea imaginației și a actului de creație.

Cartea este destinată copiilor de la 1 la 3 ani (perioada de toddler), însă nu toate activitățile se pot realiza cu cei de 1 an, de exemplu, de aceea fiecare „lecție” trebuie selectată în funcție de interesul copilului în acel moment, fără a se insista dacă este respinsă. De la 2-2,5 ani până la 3 (chiar și 4) ani, picii se vor implica activ și se vor distra alături de părinți.

Această carte, pe lângă multitudinea și diversitatea de activități interactive, mai este valoroasă și prin faptul că autoarea este psiholog, iar la fiecare pagină, în funcție de jocul sau lectura propusă, sunt plasate sfaturi pentru părinți, care îi orientează în comunicarea și comportamentul față de copil.

 

This slideshow requires JavaScript.

Vă invităm să răsfoiți această carte minunată! Cu siguranță veți găsi o mulțime de lucruri utile pe care să le încercați cu copiii!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s