Raze de înțelepciune în opera lui Aurelian Silvestru


Aurelian SilvestruAurelian Silvestru este exemplul omului are a adus valoare pe multe platforme, pregnante fiind cea educațională, fiind întemeietorul Liceului Teoretic „Prometeu”, dar și prin elaborarea manualelor, și cea scriitoricească, prin multitudinea de cărți în care a integrat moralitatea și valorile umane, arta și istoria, spiritualitatea și înțelepciunea popoarelor lumii.

Promotor al culturii, Aurelian Silvestru a acceptat invitația noastră de a veni la o întâlnire cu elevii clasei a 8-a de la LT „George Călinescu, care au fost însoțiți în călătoria spre cunoaștere de către profesoarele Stela Ermurachi și Ana Paladi, în cadrul serviciului de bibliotecă „Tinerii și cariera”. Moderatoarea activității a fost îndrăgita poetă și cercetătoare Lidia Grosu, iar printre oaspeții evenimentului au fost Sabina Cojocaru, poetă, traducătoare, profesoară de limba română și Eugenia Bogatu, filosof și conferențiar universitar la Facultatea de Istorie și Filozofie a USM.

Lidia Grosu a început cu o memorabilă amintire despre descoperirea scriitorului prin cartea sa „Ispita nemuririi”, care a făcut o cale lungă, trecând prin mâinile tuturor fraților și, într-un final, a ajuns înapoi la autor, care s-a bucurat de cartea sa veche ca de o comoară valoroasă și plină de noi informații. A continuat cu o biografie selectivă, prin care a valorificat, mai cu seamă, activitatea lui Aurelian Silvestru în domeniul educației și creației artistice. Un val de gânduri și de admirație pentru opera scriitorului a lansat și Sabina Cojocaru, care a remarcat promovarea valorilor în modelarea tinerelor generații. Eugenia Bogatu s-a axat pe concepte din filosofia creației pentru copii prin prisma receptării interpretative.

Finalul a fost marcat de o conversație productivă dintre protagonistul evenimentului și elevii care i-au adresat întrebări și l-au provocat la discuții despre dezvoltarea personală, calități și abilități care le vor permite pe viitor să progreseze și să aibă o viață decentă.

Pe această cale, ținem să-i mulțumim lui Aurelian Silvestru pentru prezența și implicarea activă în promovarea culturii în rândul tinerilor, fapt care ne oferă siguranța că viitorul nostru este pe mâini bune.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s