Valorificare și recunoaștere pentru scriitori. Ziua Mondială a Scriitorului


Ziua Mondială a ScriitoruluiLa început a fost Cuvântul, spune Biblia, iar înainte de cuvânt a fost gândul. Tot ceea ce avem astăzi se datorează unui gând care a propulsat spre realizare. Cuvintele au căpătat putere prin invenție și creație și cine are putea deține arta gândurilor și a cuvintelor mai bine decât scriitorii?

Anul acesta, o parte din echipa bibliotecii „Liviu Rebreanu” a sărbătorit Ziua Mondială a Scriitorului participând la lansarea de carte „Torida, prin friguri, neliniștea” a poetei Lidia Grosu. Evenimentul a fost însoțit de recitaluri de poezii și cântece pe versurile poetei, fapt care a demonstrat încă o dată frumusețea creației literare și cât farmec, lumină și seninătate poate aduce în viața noastră.

La eveniment au fost prezente personalități de pe ambele maluri ale Prutului: George Călin (prefațatorul cărții lansate), Marian Rădulescu, Florica Ofelia Haranguș (interpretă de muzică populară), Laurențiu Turcu – din România, Gutiera Prodan, Tudor Palladi, Victoria Fonari, Eugenia Bogatu, Sabina Cojocaru, Vasile Căpățină, Eugenia Babără și alte personalități din domeniul culturii din țara noastră, fapt care a fundamentat valoarea celor care muncesc în slujba peniței și ating strunele creației prin cuvânt. În cadrul aceleiași activități de amploare au fost lansate, de asemenea, volumele „Puf de înger” (poezie) și „Cadelnița” (proză scurtă), autor preot, profesor Laurențiu Turcu și „Amurg cu ninsori de stele” (poezie), autor George Călin. Cuvintele de apreciere pentru munca și aportul lor la culturalizarea poporului au fost multe și ne bucurăm că foarte multă lume bună a fost prezentă în sală, pe 3 martie, la Sediul Central al BM „B.P. Hasdeu”.

Lansare de carte

Ne bucurăm nespus de mult că în echipa bibliotecii „Liviu Rebreanu” ne este alături poeta Lidia Grosu, pe care o felicităm în mode deosebit cu dublă ocazie – lansarea unei noi cărți și Ziua Mondială a Scriitorului, dorindu-i pană ușoară și multă forță în munca zilnică de scriitor!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s