Șahul – antrenament pentru inteligență


Șahul - antrenament pentru inteligențăCreierul este o comoară al cărei potențial încă nu a fost descoperit pe deplin. Se știe că acesta dispune de resurse inimaginabile și inepuizabile, pe care învățăm zi de zi să le folosim în avantajul nostru, însă la unii oameni procesarea informațiilor se realizează mai greoi decât la alții. Oare care e cauza și cum putem să îmbunătățim această capacitate?
Ei bine, deși creierul nu este un mușchi, acesta poate fi antrenat astfel încât să lucreze repede și să putem coopera cu el în timp util. Una dintre cele mai eficiente soluții este șahul, un sport prevăzut tocmai ca să antreneze mintea.

Încă nu știți să jucați șah? Atunci veniți la Biblioteca „Liviu Rebreanu”. Aici avem o carte minunată, din care veți putea învăța nu numai în ce constă jocul, care este scopul și regulile, cum sunt aranjate piesele, mișcări și trucuri, dar și o întreagă istorie a acestui sport, toate acestea fiind însoțite de o tablă și piese magnetice de șah, cu care veți putea aplica imediat ceea ce învățați din conținutul cărții.
Haideți la bibliotecă pentru mai multe detalii! Lectură și joc plăcut!

This slideshow requires JavaScript.

Powell, Michael. Șahul / Michael Powell, trad. Sandală Albu. – Chișinău : Prut, 2012. – 48 p. + tablă magnetică cu piese de șah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s