Revenind la magia poveștilor (Serviciul „Basm fără sfârșit”)


basmCopii fiind, auzeam deseori povești – fie că ni le citeau părinții sau ni le povesteau buneii – ce vremuri frumoase au mai fost, nu-i așa? Ei, bine, cum ar fi să reauzim poveștile copilăriei noastre? Cum ar fi să le cunoască și copiii de astăzi, așa, vii și pline de magie?

Tocmai pentru acest scop avem în bibliotecă serviciul „Basm fără sfârșit”, prin care putem reveni iar și iar, cu mic, cu mare, la frumoasele și amuzantele basme, legende și povești.

Iar pentru că în luna martie îl omagiem pe Ion Creangă, unul din cei mai mari povestitori pe care îi cunoaștem, luna aceasta am adus în „scena” bibliotecii toate personajele preferate din poveștile sale, dar și din altele povești populare (pentru că ne-a cam luat valul, recunoaștem 🙂 ) lăsate moștenire pentru toți copiii. În așa mod, ursul și vulpea au avut ocazia să-și spună oful, gogoașa a tot fugit de la un animăluț la altul prin câmpia improvizată a bibliotecii, capra și iezii au învățat copiii că nu e bine să deschidă ușa la necunoscuți – și câte și mai câte lecții importante au putut fi redescoperite și învățate prin jocul de rol al tuturor personajelor!

29496534_771479813058063_1806401285499387904_oPrin povești, lumea din jur devine mai ușor de înțeles, iar regulile de conduită sunt asimilate mult mai eficient, pentru că nu se impun, ci se joacă. Or, anume prin joc și prin mișcare copiii învață cel mai bine.
Vă invităm la bibliotecă să redescoperiți și să reauziți povești și basme fără sfârșit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s