Amoruri epocale sub pana lui Guy de Maupassant


cuvinte iubireSe spune că iubirea naște cele mai neobișnuite întâmplări și poate schimba destine. Amorul ia amploare dramatică, tragică sau poate dimpotrivă, comică și plină de incidente cu umor nesărat și grotesc.

978-973-724-454-3Guy de Maupassant este unul din scriitorii inspirați, care au transformat dragostea în motivul principal pentru cele 22 de povestiri din cartea „Cuvinte de iubire”. Secolul al XIX-le a fost unul tumultuos pentru Franța, care trece prin perioade de revoluții, lupte de putere și de slăbiciune. Ochiul critic și simțul de observator fin al realităților ce îl înconjurau l-au făcut pe scriitor să le surprindă în toată splendoarea lor prin tablete amoroase de toate culorile – de la cele fidele, înfocate, la cele interzise sau platonice. Toate își găsesc locul în creația lui Maupassant, focusând cele mai picante momente, pe umor și dramă, pe niște personaje foarte specifice, care atrag atenția prin cele mai neobișnuite calități și activități.

Vreți să cunoașteți fațete ale dragostei de care nici nu ați bănuit? Atunci merită să alegeți această carte de pe raftul bibliotecii „Liviu Rebreanu”!

Maupassant, Guy. Cuvinte de iubire / Guy de Maupassant. – București : ALLFA, 2013. – 214 p.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s