Vera Crăciun – poeta cu suflet de copil


Copilăria este o perioadă minunată a vieții, plină de jocuri, poezii și cântece care o colorează și îi conferă munți de bucurie. Fericiți și talentați sunt scriitorii și poeții care reușesc să intre în lumea copiilor, să le înțeleagă zâmbetele și tristețile, dar mai ales întrebările curioase, la care le răspund prin cele mai simple și interesante metafore.33960607_799825470223497_7566398238450778112_n

Vera Crăciun este poeta căreia îi place poezia, iubește cerul înstelat, ascultă deseori murmurul apei de izvor și cântul dulce de vioară, se alintă cu mireasma iasomiei, lucruri pe care le recunoaște nu doar în ceea ce scrie, dar și în cadrul întâlnirilor cu cei mici.

Recent, Vera Crăciun a sosit din România să ne alinte cu melodioasele sale poezii, într-o vizită însorită și plină de căldură. O minunată activitate s-a desfășurat în incinta bibliotecii „Liviu Rebreanu”, la care au participat elevi de la Liceul Teoretic “George Calinescu”, însoțiți de învățătoarele Ludmila Saracuța și Lilia Ciuperca.

Poeta și-a dorit mult să se întâlnească cu copiii iubitori de frumos, cărora le-a pregătit surprize frumoase: poezii, înscenări cu personajul Jak, cântece și voie bună.  

Elevii au pregătit și ei un recital de poezie din cartea autoarei „Auraș-Fluturaș”, iar poeta a rămas foarte plăcut surprinsă de declamațiile emotive și expresive ale elevilor. Împreună au recitat poezia „Rugă” și au cântat veselul cântecel „Pic, pic, pic”, versuri Vera Crăciun, muzica Dan Lucian Corb. 

Doamna Vera Crăciun le-a urat copiilor o vacanță minunată, i-a îndemnat să scrie versuri și să le expedieze în România, pentru că este sigură – la Chișinău va descoperi noi talente. La sfârșitul activității, elevii nu doreau să se despartă de scriitoare, rând pe rând dăruindu-i îmbrățișări.

This slideshow requires JavaScript.

În bibliotecă a rămas mirosul dulce al copilăriei și ecoul melodios și însorit al cântecelor și poeziilor ce au sunat la acest eveniment duios. Abia așteptăm și următoarea vizită a poetei, iar zilnic – vă așteptăm pe voi, dragi copii mai mari și mai adulți, ca să redescoperim cântecul și poeziile acestei perioade fermecătoare!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s