Vibraţia cosmică într-o poezie a melodicităţii


Biblioteca „Liviu Rebreanu” a avut parte de clipe inedite alături de talentata poetă, dar şi cântătoare, solistă de muzică uşoară  Camelia Florescu din România. Nume de rezonanţă în Ţară, dar şi departe de hotarele ei, domnia sa a reuşit să cucerească publicul prin talentul de a interpreta cântece în diverse limbi, mobilizându-i pe spectatori să accepte o totală armonie dintre suflet şi cuget şi odihna  întru pace divină.

camelia2

     Cu un nume de floare ce îi încoronează talentul, interpretă de muzică folk, cu spaţiul locuibil într-o inumă a poeziei, Camelia Florescu vine cu un bogat repertoriu şi un însufleţitor mesaj, creând în jurul său o atmosferă de continuă primăvară – de la suflet la suflet pentru suflet.….

       Talentata autoare a acceptat cu drag invitaţia Bibliotecii Liviu Rebreanu şi a venit cu inima sa deschisă pentru toată lumea, dar îndeosebi – pentru ostaşii Unităţii Militare de Carabinieri 1001, ghidaţi de responsabil activităţi culturale, maior Lilia Popov şi însoţiţi de căpitanul Denis Blanari – care o aşteptau cu nerăbdarea de a-i aprecia măiestria pe viu. Ostaşii au rămas plăcut surprinşi de vestea anunţată de  moderatoarea acestei manifestări,  Lidia Grosu, care a subliniat despre faptul că, la începutul carierei sale, artista Camelia Florescu  s-a aflat în mediul unui asemenea contingent de militari. Absolvind Scoala Populară de Artă, canto muzica usoara-Craiova, a acceptat nobila postură de solist vocal atestat gr 1 în Ansamblul Artistic al Armatei. Acest lucru nu a fost un impediment pentru a face studii şi în alte domenii – mai întâi cel al  dreptului, în care obţine licenţă, iar mai târziu – în cel al turismului.  În continuare, Lidia Grosu a a remarcat şi despre aprecierile protagonistei. Deţinătoare a mai multor premii în cadrul diverselor concursuri internaţionale, anunţate atât în domeniul poeziei cât şi al cântecului, Camelia Florescu cucereşte publicul şi juriul prin vocaţie, talent, în primul rând, dar, deopotrivă cu harul, şi prin calităţile umane deosebite pe care le posedă, modestia fiiind una prioritară ce păstrează nota maximă a autoarei de om cult, receptiv, cu firea-i artistică transmiţând doar emoţii pozitive.

    În dialogul muzical-poetic au mai participat scriitorii Sabina Cojocaru, Dumitru Păsat, Ana Onică, care au salutat prezenţa acestei Doamne a Cântecului şi Poeziei, fiind însufleţiţi să împărtăşească aceleaşi sentimente înălţătoare în minute de neuitat faţă de un om al frumosului lumii, dar şi să se pronunţe pe marginea creaţiei, poezia fiind puntea de legătură şi limbajul adecvat, în asemenea cazuri, al oamenilor de creaţie.

     Poeta Camelia Florescu a lecturat din poeziile sale, a cântat şi a împărţit zâmbete şi sentimente de duioşie pentru toată lumea adunată, intervenind cu unele confesiuni ce menţineau auditoriul în albia firescului frăţesc.

     Merită să menţionăm că protagonista a avut parte de mai multe surprize frumoase. Una din ele a fost a fost şi acrostihul dedicat autoarei din partea poetei Lidia Grosu, pe care îl oferim publicului cititor.

SĂ NU MAI FIU DECÂT ACEASTĂ LUME, de Lidia GROSU
Dedicat poetei și solistei Camelia Florescu, cantautoare

ACROSTIH

Când nu aud un munte de ocară,
Am la picioare-o lume de iubire:
Mâna-ți întind și-n strângere ușoară
Eternul e nebun de fericire.

La ora când mai este loc de cântec
Intru în el pe ușa poeziei,
Amarul mi-l ascund și simt cum vindec
Fiorii, – ce-au uitat în om să-nvie.

Leg unul câte unul orice gând,
Odihna respirând cu armonia
Răvășitoarei clipe de frământ,
Extazul fiind sacra nebunie.

Să nu mai fiu decât această lume
Cu cântecul de dor de poezie
Ursit a fi potir cu apă vie…

    La Biblioteca Liviu Rebreanu această zi de duminică a fost una de vindecare a spiritului, pentru care PARADISUL nu mai avea cuvinte, dominanta rămânând doar vibraţia cosmică într-o poezie a melodicităţii.

cami

 

Advertisements

1 thought on “Vibraţia cosmică într-o poezie a melodicităţii

 1. http://www.newserk.ca

  You can play it anytime you want.? Daddy
  answered. ?Because speaking about how great God is makes him happy and its worship.
  Play it before you go to sleep tonight and if you get
  up in the morning and God might be close to you all day long.

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s