Ecoul demnității în arta poetică


Lidia Grosu 5 Pășind pe aleile vieții și ale artei poetice cu demnitate și plăpândă modestie, Lidia Grosu a reușit să aducă mereu în fața cititorilor versuri pline de sinceritate și curaj. Citindu-i volumele, dar și articolele în care îi susține pe cei la început de cale sau cele de critică literară, se observă ochiul antrenat și neobosit al măiestriei sale de a găsi cheia adevăratelor sensuri artistice. 

   Într-un secol al vitezelor și al pragmatismului, sensibilitatea poetică fină a determinat-o să descopere tineri talentați, pe care mereu i-a încurajat și i-a promovat cu multă răbdare, bunătate și franchețe, fiindu-le lumină și ghid pe noul drum.
A unit cele două maluri ale Prutului prin poezie, dar și printr-o activitate fructuoasă de cercetătoare. Iar acest lucru s-a reflectat și în activitatea bibliotecii „Liviu Rebreanu”, unde ne bucurăm constant de evenimente minunate sub egida dumneaei, cu oaspeți din România. 

“Voi anula banala percheziție
a gândurilor din această zi
și soare mult emoției voi imprima…” (L. Grosu)

    Multstimată doamnă Lidia Grosu, echipa bibliotecii “Liviu Rebreanu” vine cu un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere. Distinsă doamnă, vă dorim cele mai sincere urări de sănătate, voie bună şi împlinire profesională! Fie ca sufletul Dumneavoastră cald ca anotimpul în care sărbătoriţi această zi specială să fie inundat la nesfârșit de razele  inspiraţiei, pana să fie mereu pregătită pentru a prinde fiorii versurilor, iar strunele artistice să vibreze în ritmul demnităţii şi al frumosului suprem. 

La mulţi ani luminoşi!

beautiful-blank-bloom-267360

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s