Tehnologie pentru suflet? Da, prin Puterea Kabbalei!


Puterea Kabbalei, de Yhuda Berg este o carte nu doar pentru lectură, ci una care poate fi de real folos. Ea nu obligă la nimic, nu forţează voinţa nimănui, ci îndeamnă să ne îndreptăm privirea spre interior, de vreme ce ea este îndreptată mereu spre exterior. Oricine jinduiește fericirea, vrea să cunoască şi să trăiască intens clipele ei dulci şi senine. Fericirea, sau căutarea fericirii, consemnată în Constituţia americană, se zice că ar face parte din structura universului nostru şi ar fi un drept câştigat de noi la naştere. 

Puterea Kabbalei prezintă o viziune aparte asupra omului şi a lumii, diferită de cea a religiei, filosofiei sau ştiinţei. Textul trimite la învăţături şi chiar instrumente necesare pentru îmbunătăţirea vieţii şi pentru transformarea fiecărui om care doreşte să înveţe. În viaţa de zi cu zi, se arată în Nota autorului, această transformare înseamnă renunţarea la mânie, la gelozie şi la alte reacţii comportamentale în favoarea calmului, a empatiei şi a compasiunii. Acest lucru nu înseamnă să renunţaţi la dorinţă şi să mergeţi să trăiţi în vârf de munte. Dimpotrivă, înseamnă să doriţi mai mult acea împlinire pe care omenirea este menită să o obţină.
Iată câteva rânduri din cartea propusă spre lectură:

Cunoaşterea nu lasă loc scepticismului. Ea înseamnă certitudine, convingere totală.
Înţelepciunea nu trebuie să fie complexă, plictisitoare şi greoaie.
Dorinţa este trăsătura noastră esenţială. Este cea care ne împinge înainte. Este cea ce ne face să trăim. 
Dorinţa de fericire este însăşi esenţa noastră. Orice formă imaginabilă de împlinire şi plăcere după care tânjeşte sufletul este inclusă în Lumină. Lumina – flux constant. Viaţa noastră, oricât de haotică ar părea, ascunde în ea ordinea. Există o cortină care ne împarte realitatea în două zone: 1% şi 99%. Zona 1% cuprinde lumea noastră fizică, zona 99% cuprinde cea mai mare parte a realităţii. Toată cunoaşterea, înţelepciunea şi bucuria îşi au sălaşul în această zonă – 99%. Ori de câte ori avem parte de bucurie, înseamnă că am intrat în contact cu această zonă unde se află Lumina.
Mozart, când trăia mintal o oră de muzică, simţea că pătrunde într-o altă realitate. El transcendea legile timpului şi ale spaţiului intrând într-o dimensiune spirituală. Această altă realitate în care pătrundea Mozart este zona 99%.
Nicolaus Cusanus, celebru filosof, numeşte această conectare (la zona 99%) „revelaţie divină”; mămicile noastre – „intuiţie de mamă”; oamenii care au succes în afaceri îi spun „instinct”. Când ne trăim viaţa numai în zona 1% avem parte de durere, iar lumea ne pare întunecată şi haotică. 
Vă invităm la bibliotecă să vă încărcați de energie prin această carte minunată!

 

Advertisements

3 thoughts on “Tehnologie pentru suflet? Da, prin Puterea Kabbalei!

 1. Angela Borş

  Și biblioteca noastră posedă o colecție impunătoare de literatură la tema Cabalei (inclusiv Yhuda Berg). Vă vom împrumuta cu plăcere și Dvs cărțile noastre.

  Reply
 2. Anonim

  Buna ziua,

  Ma intereseaza si pe mine Cartea Puterea Kabbalei dar nu o gasesc. Unde aveti sediul sau cum va pot contacta ?

  Va multumesc

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s