Mica enciclopedie Lykke, Meik WikingAtunci când vorbim despre fericire, fiecare popor și cultură se remarcă prin propriile obiceiuri și valori, despre care cred că îi face să se simtă mai bine. Resursele fericirii se raportează la credințele noastre și la modul în care acestea ne aduc mulțumire și împlinire de sine. 

„Mica enciclopedie Lykke” este cartea în care autorul a adunat bune practici din țările în care a călătorit, pentru a putea savura cât mai multe momente din viață. Aceste practici și activități sunt adunate și studiate la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, fondatot de către Meik Wiking și unde se analizează nivelul de fericire în diverse orașe/țări, ce obiceiuri le întreține, la ce indicatori excelează și ce sabotează oamenii să se simtă și să trăiască (mai) bine. 

O să vă prezentăm un exemplu din carte: 
După criza financiară care a distrus economia orașului Detroit, oamenii au început să reînvie orașul, transformându-l dintr-un „oraș al mașinilor” într-un „oraș al grădinilor”. Grădini comunitare urbane au fost înființate peste tot, ceea ce reprezintă, în prezent, una din cele mai de amploare mișcări agricole urbane din lume. 

Citind cartea, putem observa că fericirea nu depinde doar de partea financiară, ci și de multe alte lucruri pe care nu ne-am aștepta în mod normal să ne influențeze fericirea. Totuși, uneori o felie de pâine proaspăt scoasă din cuptor, o ceașcă de cafea în compania unor vecini prietenoși, organizarea unor activități a bunicilor cu nepoții, o zi dedicată activităților comunitare, reorganizarea bugetului astfel încât să cheltuim mai puțin și să simțim mai mult ne poate face fericiți cu adevărat! 

Vrei să afli mai multe detalii despre obiceiurile fericirii și a stării de bine? Atunci vino să citești „Mica enciclopedie Lykke”!