Intră în lumea copiilor cu empatie!


Copiii sunt ființele care vin pe lume fără „instrucțiuni de utilizare”. Deși îi iubim enorm și ne bucurăm de primul zâmbet, prima încercare de a comunica prin gânguriri, primul pas… totuși e greu uneori să îi înțelegem ce vor. Mai ales când plâng. Și ne simțim neputincioși, ne simțim cei mai răi părinți, că nu le putem oferi ceea de ce au ei nevoie. Și lucrurile devin din ce în ce mai complexe cu fiecare etapă!

Asta însă nu înseamnă să lăsăm mâinile jos și să ne lăsăm păgubași în fața acestor obstacole. Ne putem susține și ajuta copiii să treacă mai ușor prin crizele de vârstă, prin care trec fără voia sau dorința lor. Acesta este, probabil, primul lucru pe care să îl ținem minte când ne confruntăm cu niște comportamente indezirabile ale picilor. Iar după ca să acceptăm acest lucru mai ușor, vă invităm să lecturați cartea lui T. Berry Brazelton și Stanley I. Greenspan „Nevoile esențiale ale copiilor”.

Cartea este foarte aproape de modul de viață al părinților contemporani și oferă soluții practice pentru aproape orice situație cotidiană pe care o puteți trăi având un copil și totodată continuând activitatea dinaintea apariției celui mic. Echidistant și accesibil, autorii transmit mesajul că în orice situație aveți mai multe opțiuni și că oricare ar fi alegerea, veți rămâne cei mai buni părinți pentru copiii voștri.

Indiferent că aveți copii sau nu, sau vă pregătiți să deveniți părinți, aceasta poate fi una din primele cărți ancorată la realitatea voastră. Citiți-o și trăiți-vă viața mai ușor alături de cei pe care îi iubiți atât de mult!

Urmăriți blogul și pagina de facebook pentru a fi la curent cu activitatea bibliotecii noastre!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s