Ecouri literare de pe Nistru


Din istoria nu atât de îndepărtată, dar care încet se scurge pe vremea uitării, răsună ecouri ale unui luptător pentru dreptate în revoltele războinice de pe Nistru. Glasurile unor adevărați martiri ai neamului cutremură câmpiile Moldovei, munții României și drumurile lungi cu credință, însoțiți de Dumnezeu pe care cei doi le-au străbătut!

„Ecaterinaaaa!” – o strigă el cu dragoste și suferință. „Radule, dragule…” – suspină ea cu dor și durere. Războiul distruge suflete și transformă oamenii în niște fiare înverșunate și pline de ură, în niște mașini gata-gata să dărâme orice urmă de umanitate în calea lor. Iar demnitatea este răstignită și lăsată de către gardiști în voia apelor, care i-au trimis, tăcute și protectoare, în mâini blajine, care să le poarte de grijă și să reînvie forța creatoare a bunătății.

Cartea „Un strigăt pe Nistru”, semnată de Gheorghe Budeanu, este un omagiu adus celor care s-au sacrificat în numele neamului, a limbii române și a demnității naționale. Doi eroi – reprezentanți ai întregii noastre națiuni, care a sărit să ajute la nevoie fără să crâcnească pe cei încercați de greutăți – chiar și în vremurile cele mai tulburi au rămas cu fruntea sus și cu verticalitate. Deși urmărim viața lui Radu, soarta Ecaterinei poate fi ușor urmărită printre amintiri și căutări, intersectându-se cu drumurile lui în momente de trăiri de mare intensitate.

Așadar, nu stați pe gânduri. Dacă încă nu ați citit cartea, atunci vă recomandăm cu drag să o citiți și voi cu sufletul la gură!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s