Despre biblioteca noastră

     Biblioteca „Liviu Rebreanu”, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău, a fost inaugurată la 27 noiembrie 2007, în rezultatul colaborării cu Biblioteca Judeţeană Bistrița-Năsăud din România (director Olimpia Pop) şi Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” (director L. Kulikovski). Deschiderea bibliotecii a fost marcată de celebrarea a 112 ani de la nașterea marelui scriitor român Liviu Rebreanu, fapt care a consolidat pe deplin denumirea instituției nou fondate. La eveniment au fost prezente mai multe personalități printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ionel Tompa,  ambasadorul României la Chişinău Filip Teodorescu, primarul orașului Chişinău Dorin Chirtoacă, pretorul sectorului Râşcani Mihai Cîrlig, academicianul Mihai Cimpoi, scriitorii Iulian Filip, Ianoş Ţurcanu și alții.

     Inițial, fondul bibliotecii „Liviu Rebreanu” a constituit 12 000 exemplare de carte, donaţia Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc” din Bistriţa-Năsăud constituind 2.000 de volume, toate din diverse domenii de activitate, cu precădere în limba română, accesibile publicului de toate vârstele. Pe parcursul anilor, acesta a fost completat, iar la momentul actual acesta constituie 34800 de documente, dintre care 8206 de volume sunt donate de Biblioteca Judeţeană Bistriţa Năsăud  (cărţi, DVD, CD, jocuri de  societate, hărţi etc.)

     Biblioteca dispune de colecţii de enciclopedii de valoareBritanica, Universalis, Nature, L’art des grandes civilisation, Histoire: la France et la francais, Grand Larrouse Junior, Explorons, Bordas Nature, Citadelles etc., înafară de acestea, se găsesc enciclopedii pentru copii, dicţionare, documente audio-vizuale, jocuri intelectuale și de societate, critică şi istoria literaturii, colecţii de cărţi din diferite domenii: cultură şi civilizaţie, medicină, pedagogie şi educaţie, psihologie, artă, științe naturale, ecologie, economie, business și administrare, drept etc. 

     Biblioteca este organizată în câteva săli distincte, care sunt destinate pentru utilizarea resurselor necesare de către cititori, precum urmează:

Oficiu Copii. Colecţia de carte la Oficiu Copii, organizată tematic, pune la dispoziția volume din domeniul beletristicii, naţionale şi universale, din diverse domenii.

Sala de împrumut la domiciliu pentru adulţi. Sala de împrumut pentru adulţi deţine o bogată colecție de beletristică din literatura română și literatura universală (în limba franceză, italiană, engleză, rusă).

Sala de lectură pentru adulţi. Sala dispune de 35 de locuri, oferind acces la Catalogul electronic şi internet, colecţia bogată cuprinde documente  din domenii diverse: dicţionare, enciclopedii, antologii, albume de artă. Deasemenea este depozitată colecţia de periodice din Republica Moldova, România şi Rusia.

Computerele sunt repartizate în Sala de lectură pentru adulţi şi Oficiu Copii în număr de 6 calculatoare, Zona WiFi gratuit, documente pe suport electronic (casete audio, video, CD-ROM-uri, DVD-uri). 

De asemenea, biblioteca dispune de o serie de servicii publice, pentru utilizatori de toate vârstele și pentru diverse interese.

     Fiecare își poate găsi oaza de liniște și locul potrivit cu cartea potrivită la Biblioteca „Liviu Rebreanu”. Echipa noastră așteaptă cu drag să vă cunoască!